Goede Doelen

NIERSTICHTING

Gezonde nieren zijn van levensbelang. Een nierziekte beperkt je leven enorm. Daarom strijdt de Nierstichting elke dag voor gezonde nieren voor iedereen. Voor een kortere wachtlijst voor donornieren. Voor een draagbare kunstnier. Voor een betere behandeling voor alle nierpatiënten. En voor genezing.

Leven in plaats van óverleven. Dat wil de Nierstichting voor duizenden nierpatiënten die afhankelijk zijn van dialyse. Daarom ontwikkelen we de draagbare kunstnier. Met de draagbare kunstnier zijn nierpatiënten straks niet meer gebonden aan het ziekenhuis en krijgen zij hun leven terug.

Je nieren zijn je leven!
___________________________________________________________________________________________________________________________________
Keep the Heartbeat Gooi-ing

Met Keep the Heartbeat Gooi-ing wil Rotaryclub Naarden-Bussum Reanimatieonderwijs duurzaam verankeren in het middelbaar onderwijs in ’t Gooi.

Download hier onze flyer: KTHBG Flyer!

Als op middelbare scholen reanimatieonderwijs wordt gegeven kan op den duur iedere burger reanimeren en levensreddende handelingen verrichten.

In Nederland krijgen dagelijks 40 mensen een hartstilstand. Reanimatie binnen 6 minuten biedt de grootste kans op overleving. Hulpdiensten kunnen vaak niet binnen deze tijd ter plaatse zijn. Omstanders kunnen levens redden! Als ze kunnen reanimeren tenminste.

Keep the Heartbeat Gooi-ing!
Tussen 2013 en 2016 leerden in Nederland al ruim 50.000 leerlingen reanimeren. De Hartstichting zet zich hiervoor in. Een Rotaryclub in Maastricht heeft dit opgepakt en het project Keep the Heartbeat Going genoemd.

Wanneer gaat het project van start?
Scholen zijn benaderd en enthousiast. We verwachten al in schooljaar 2019 – 2020 van start te kunnen gaan! Dat is 17 december op het wellant college

WAT WILLEN WIJ BEREIKEN?
Alle jongeren in ’t Gooi krijgen reanimatieonderwijs – zodat een nieuwe generatie klaarstaat om te reanimeren als er iemand in de omgeving een hartstilstand krijgt. Het reanimatieonderwijs moet verankerd worden in het onderwijs